dierfysiotherapie


Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan toen ik in 2018 begon aan mijn opleiding tot dierenfysiotherapeut.
Na 20 jaar werkzaam als humaan fysiotherapeut te zijn geweest denk ik dat het met name leuk is om eens een heel andere kant van dit mooie vak te gaan ontdekken.

Sinds ik in 2016 mijn eerste eigen hond kreeg, een Heidewachtel waarmee ik al snel in de jachttraining terecht kwam en zag hoeveel je aan het bewegen van een hond kunt zien en wat het doet als je hem goed traint was ik eigenlijk al om. En toen ik op de manege, waar ik rijd en ruitertraining/pilates geef, merkte dat ik steeds vaker ook met de paarden aan de slag ging in plaats van met alleen de ruiters, moest het er vorig jaar maar eens van komen en heb ik me ingeschreven voor deze post-HBO studie.

De opleiding duurt 2 jaar en ik ben nu dus op de helft. Je mag alleen aan deze opleiding meedoen als je al gediplomeerd humaan fysiotherapeut bent. Het is dan ook een beschermt beroep.
Als dierenfysiotherapeut ben je net als bij de mensen specialist in het bewegingsapparaat. Eenmaal afgestudeerd ga ik op verwijzing van een dierenarts op zoek naar waar de klachten van de hond of het paard vandaan komen en waarom het dier niet in staat is vrijuit te bewegen. Samen met de eigenaar stel ik dan een behandelplan op, waarna we aan de slag gaan met het dier. Het lijkt me fantastisch om na 20 jaar mensen, nu ook de dieren van hun klachten af te kunnen helpen!!

Uiteraard moet ik nog veel leren en wil ik ook heel graag veel oefenen! Heb je dus een vraag over het bewegen van je hond of paard (of de combinatie ruiter/paard) neem gerust contact met me op, zodat ik eens met je mee kan kijken of voelen, vrijblijvend of als het langer duurt tegen een gereduceerd tarief.