pilates


Pilates is een 100 jaar oude methode, ontwikkeld door Joseph Pilates.  In deze vorm van trainen ligt de nadruk op het versterken van de diepe buik-, rug,- en bekkenbodemspieren, ook wel de ‘core’ genoemd.
Omdat ik vanuit mijn achtergrond als fysiotherapeut train ligt de nadruk in mijn lessen minder op kracht, maar meer op lichaamsbewustzijn, ontspanning en het ervaren van de verschillende manieren van bewegen.

Waarom?
In de fysiotherapie praktijk komen veel mensen met pijnklachten van hun bewegingsapparaat door bijvoorbeeld een te hoge continue spierspanning of een weinig ontwikkelt lichaamsbewustzijn, waardoor zij steeds over hun (fysieke) grenzen gaan en zo klachten ontwikkelen of in stand houden. De pilateslessen kunnen dan inzicht verschaffen in het functioneren van het eigen lichaam, waardoor deze mensen hun klachten zelf positief kunnen gaan beïnvloeden.

Hoe werkt het?
Deze vorm van pilates is uitermate geschikt voor mensen met nek-, rug-, of bekkenklachten.
We doen grondoefeningen op een mat. Daarbij maken we tijdens de training soms gebruik van een grote of kleine oefenbal en andere hulpmiddelen om de oefeningen uitdagender of afwisselender te maken.
De onderdelen waar we de nadruk op leggen bij de pilates zijn: stabiliteit, flexibiliteit en lichaamsbeheersing. Door regelmatig te trainen verbeter je de kracht en beheersing van je core en je versterkt je lichaamshouding en -bewustzijn .

Training
Via Fysio Belle geef ik  pilateslessen bij CFM Leusden. Momenteel draaien er 3 lessen op maandag- en woensdagochtend. Alle groepen blijven min of meer beginnersgroepen, waarin de basis van de pilates en de bewustwording van het lichamelijk functioneren getraind worden. Alle oefeningen kunnen aan het niveau of (on-)vermogen van een deelnemer aangepast worden.
Ook geef ik pilatesles op manege Zwanenburg, voor meer info hierover zie de ruitertraining

De lestijden zijn :
maandag     10:15 – 11:15 uur
woensdag   09:00 – 10:00 uur
woensdag   10:15 – 11:15 uur

In deze praktijk verzorg ik tevens de 1 op 1 training van de pilates, dit om de basis goed onder de knie te krijgen of als het trainen in een groep niet mogelijk is, bijvoorbeeld door teveel pijn of andere belemmeringen waardoor er niet een hele les mee gedaan kan worden.

 

Wil je meer weten of een keer een proefles volgen? Neem dan contact op!