ruitertraining


Voor de een goede gezondheid en werkplezier van het paard is het van groot belang dat de ruiter in optimale conditie en balans in het zadel zit. Paardrijden is de perfecte harmonie bereiken tussen ruiter en paard.

Waarom?
Als echter een van de twee het niveau van de ander niet aankan kunnen blessures voorkomen of kan het rijplezier verminderen.

Hoe werkt het?
Met deze ruitertraining wordt gewerkt aan de core stability, flexibiliteit en het lichaamsbewustzijn van de ruiter, dit doen we zonder paard.
Momenteel geef ik pilates voor de ruiter op manege Zwanenburg in de Glind.
Deze les is op maandagavond van 18:30-19:30uur

Daarnaast is er de mogelijkheid om te trainen met de Back app. Dit is een zadelkruk die balanceert op een bal. Resultaat van oefenen op de back app is een flexibelere onderrug en een betere balans.
Tegenwoordig is de Flexchair erg populair, zowel onder therapeuten als ruiters. Het effect van de Back app is nagenoeg hetzelfde, ware het niet dat je de bewegingen met deze kruk zelf moet voelen in plaats van deze te zien op het computerscherm, net als dat het geval is wanneer je op je paard zit.

Training
Tot de mogelijkheden behoord ook een samenwerking met Chantal Rijkhoff, werkzaam als veterinair chiropractor, om zo met elkaar te komen tot die perfecte harmonie tussen dat gezonde paard en die fitte ruiter.
Neem voor meer informatie contact op.